Les Fiji son un total de 322 illes situades a l’Oceà Pacific , en una àrea de 18.376 km,un estat insular Oceania. Una tercera part de les illes , estan ocupades (i orientades al turisme). Actualment son la república de les illes Fiji i tenen la seva independència des de 1970.

Les tres illes principals son Viti Levu (on hi ha la capital, Suva i la ciutat mes famosa, Nadi), Vanu Levu i Taveuni.

Algunes de les illes son petites com la isla perejil (pero amb la diferencia que aquí hi ha turistes americans amb camises de flors).

Les dues ètnies predominants són la Índia i la indígena melanèsia.

fiji1La gent local esta orgullosa de les Fiji per moltes coses, una d’ elles es perque es el primer pais del mon en veure sortir el sol, (recordeu les discussions al cap d’any del 2000…), i sobretot pel que ells diuen que aixo es una part del paradis...i potser tenen part de raó , …

El clima aquí es fabulós, -malgrat també hi ha època de pluja , sempre fa caloreta i l’aigua esta a molt bona temperatura, ideal per banyar-se.Les platges son de sorra blanca, tenen palmeres, i el paisatge es una mica el que un s’imagina quan es parla d’una illa paradisíaca…

fiji2Es cert que en alguns llocs hi ha massa ressorts pel nostre gust, però com a mínim estan forca integrats en el paisatge (els que hem vist) , no es allò de construccions horribles, sinó bastant be. L’illa, Mana, era mes aviat de backpackers (3) i nomes un ressort, bastant barrejat amb on vivien els locals.

La gent es un altre punt a favor…almenys els que ens hem trobat nosaltres, (parlem dels locals).

Malgrat que estan òbviament de cara al turisme, el tracte es molt proper i familiar, i sempre que preguntes alguna cosa , et conviden a seure i xerrar amb ells.

Aquí el temps va diferent…es el Fiji time…tothom va relaxat, les coses van a poc a poc, i la vida del turista aquí pot ser tot lo lenta i tranquil·la que un vulgui..com han estat aquí els nostres quatre dies (i mes que ens haguéssim quedat…)

Nosaltres hem estat a Mana, creiem que ha estat una boníssima elecció.