El parc dels vuit llacs de Mongòlia

La regió dels vuit llacs de Mongòlia , a una altitud de 2400 metres al centre del país, es troba en una zona volcànica composta per meravellosos paisatges d’estepa boscosa. En aquesta regió de prats alpins, els llacs de “Naiman Nuur” brillen com diamants blaus. El més gran dels llacs de la regió s’anomena llac Shireet i la seva àrea és d’uns 10 km².

On es troba el parc dels vuit llacs?

La regió dels vuit llacs (“Naiman Nuur” en mongol) es troba al centre de Mongòlia, a 35 quilòmetres de les cascades de la vall d’Orkhon .

A continuació es mostra el mapa que permet localitzar el parc dels vuit llacs al mapa de Mongòlia .

Excursió als vuit llacs

Aquí les pistes són tan dolentes que alguns trams es poden fer a peu, la qual cosa la converteix en una zona de senderisme ideal en un paratge salvatge on es poden trobar ramats de iacs pasturant tranquils en una fauna i una flora densa… Els voltors s’eleven al cel. i fins i tot pots veure el llop gris si tens sort!

La reserva natural dels vuit llacs de Khuisiin Naiman Noor té com a objectiu preservar els ecosistemes dels llacs. Els 8 llacs, formats per erupcions volcàniques, s’anomenen Shireet, Khaliut, Bugat, Khaya, Khuis, Muhhar, Duruu i Bayan-uul. Són accessibles a cavall o fent senderisme i estan connectats per un rierol amb una distància que oscil·la entre els 500 m i els 3 km entre els diferents llacs.

És una zona ideal per fer senderisme.

La zona és molt bonica, està coberta de coníferes i clars forestals. A sota hi ha una panoràmica del llac Shireet , un mirador accessible en vehicle.

Com a tot arreu de l’estepa mongòlia, trobareu iurtes aïllades on us convidaran a gaudir d’un got de llet de iac!